top of page

Országos Bajnokság 4. forduló, Káposztásmegyer

Kétszer voltam a verseny előtt a pályán. Az első egy pályabejárás volt még kosarak nélkül. Itt nem arról volt szó, hogy begyakoroljuk a pozikat, hanem csak végigjárjuk a pályát egyet-kettőt dobva, és így a pozikat ismerve akár később ki lehet jönni szétdobálni  a táskánk tartalmát. Sajnos voltak olyanok, akik ezt már egy gyakorlókörnek értelmezték, szétdobálták a táskájuk tartalmát és így csomót kellett várnom.

A második alkalom a verseny előtti napon volt, amikor segítettem Daninak kirakni a kosarakat és utána mentünk egy gyakorlókört.

A pálya szerintem nagyon jó lett. Szó volt arról is, hogy lehetne itt egy állandó pálya. Ha rajtam múlik, akkor szinte ugyanezt a pályát csinálnám állandóra.

Az első köröm első fele tök jó lett és akkor jöttek az 1-től 6-ig a pozik. Itt nem tudom, hogy mi történt velem, de szinte mindegyiken a parért kellett küzdenem, szerencsére szinte mindig sikerült a par, csak 1 bogey csúszott be. -4 lett a vége, amivel számszerűleg elégedett voltam és a kövi kört a lead cardba kezdhettem.

Szóval a szokásos lead card jött össze a második körre (Furesz, Dani, Erich és én). Valamit nagyon elszúrhattam a versenyre való felkészülésnél, mert a front 9-on +2-vel végeztem, viszont szerencsére a back 9-on sikerült összeszednem még 3 birdiet és így -1-el zártam a körömet.

A felkészülésemmel voltak még máshol is gondok. Például elkövettem azt a butaságot, hogy a par 4-es pozikon nem igazán volt tervem, csak egy nagyot akartam dobni. Menet közben jött az ötlet, hogy mi lenne, ha gurítanék. Na ez nem volt jó ötlet. Illetve a másik hiba a túlzott magabiztosság volt, mert elhittem azt, hogy az első dobásommal mindig a tökéletes helyre fogok kerülni és ezért máshonnan nem is gyakoroltam.

A második kör senkinek sem ment jól és szerintem mindannyian azt gondoltuk, hogy ha holnap sikerül előszedni a jó formánkat, akkor ez nyerhető.

A harmadik kör egy meglepetéssel indult. Megjelent Philo a players meetingen. Mivel a kövi hétvégén ő is ment a Drávára és éppen itt járt, csatlakozott hozzánk egy körre. Szóval a „szokásos” lead card kiegészült egy meglepetés vendéggel.

Na ez a köröm nagyon jó is lehetett volna, mert az első 5 pozinál minden puttom kosarat ért és csak egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy bemenjen. Ez a tendencia folytatódott a 8-as pozin is. Ez egy par négyes, az egyik kedvenc pozim. Az első dobás egy hosszú egyenes. Kicsit jobbra van a kosár egy facsoport mögött, amit lehet jobbról és balról is kerülni. Szóval az első dobásom tök jól sikerült, a másodikkal pedig láncot értem és majdnem eagle lett. Ma már volt egy olyan dobásom, ami bement messziről a kosárba, ha akarom nevezhetem ace-nek is. Bemelegítésnél dobáltam egyik kosártól a másikig a midrangeimet és bedobtam az egyik Color glow eagle MD3-met 60-70 méterről.

Ekkor azt hittem, hogy már jól fog menni de a 2 par négyesen ötöket dobtam, azért mert butaságokat csináltam. Utána viszont visszatértem egyből a játékba a sziget pozin, amit harmadszorra is megcsináltam 2-ből. Ez egy nagyon szűk sziget volt kb 6 méter volt a sugara. Ezen a pozin a játékom egyedi volt, a többiek puttereket dobáltak, míg és spyke hyzerbe a maxet. Én is kipróbáltam a puttal való játékot, csak ez számomra azért volt nehéz, mert mindig próbálom a kosarat túldobni az approachnál, itt meg ha a kosár alatt érkeztem le akkor többségében kicsúszott a szigetből. Még egy érdekesség, csak hogy a magyar elit mennyivel jobb az amerikai sztárjátékosnál, nekünk sikerült a szigetbe bedobni neki pedig nem :). Aztán a maradék 4 poziból a kövi 2-t lehoztam birdire, az utolsó kettőnél pedig a puttokat kihagyva part dobtam. Ezzel -3 lett a köröm és harmadik lettem.

A verseny előtt ment a számolgatás, hogy kinek milyen eredmény kell ahhoz, hogy országos bajnok legyen. Nekem az elég lett volna, ha megnyerem, nem függtem a többiek egymás közötti helyezettétől. A második helyem pedig szinte biztos volt.

Végül Erich lett az Országos bajnok ezzel megvédve a tavalyi címét. 1 kivétellel megnyert minden fordulót. Azért annak örülök, hogy egyszer sikerült nekem is nyernem egy fordulót, tehát megvan az esélyen, hogy jövőre én fogok nyerni. Úgy is ezt mutatja a tendenciám, hogy tavaly harmadik lettem idén második tehát jövőre első. Hátha mindenki átmegy a master kategóriába ezzel megkönnyítve a dolgomat :) 

És itt az összesített végeredmény:

1 Erich

2 Bálint (én)

3 Dani

pdga

metrix

bottom of page